Meisje op fiets aangereden door auto op de kruising Achter Emer-Weidehek.
Meisje op fiets aangereden door auto op de kruising Achter Emer-Weidehek. Foto: Perry Roovers / SQ Vision

Ongeval Weidehek: ‘Ze rijden hier als idioten’

Door: Wijnand Nijs Politie

BREDA - Een meisje op een fiets is woensdagmorgen bij de kruising Weidehek-Achter Emer geschept door een auto. Ze raakte daarbij gewond. Het is niet het eerste ongeval op deze plek.

Een jaar geleden, op 3 juli 2017, schepte een auto een scooter. Twee personen raakten daarbij gewond. Iets korter geleden, op 4 september, werd eveneens een fietsster geschept door een auto. Ook zij raakte gewond.

Het ongeval van deze woensdag maakt aardig wat los. “Ze rijden daar als idioten”, reageert Samantha op het Facebookbericht van BredaVandaag. Miranda bevestigt dat: “Vreselijk. Het is daar zo gevaarlijk. Ik fiets daar 4 per week en auto's rijden daar als gekken. Het moet een keer fout gaan.”

Volgens Clementine ligt een deel van de oorzaak ook bij de onduidelijke situatie ter plekke. “De overgang is zo onduidelijk voor automobilisten die daar de weg niet kennen, een verhoging/drempel zal wonderen verrichten hier!!! De andere fiets-overgang aan de Weidehek wordt ook volledig genegeerd door auto’s, deze is ook zo onduidelijk én onlogisch.”