Afbeelding
Foto: _michaaa op Flickr

Musical CATS komt naar Breda

Door: Manoek Lambregts Cultuur

BREDA - De musical CATS zou 48 keer in Nederland te zien zijn, in Amsterdam en Rotterdam, maar het Chassé Theater haalt de voorstelling voor nog eens 9 keer naar Breda.

Zo’n 20.000 kaarten zijn over de toonbank gegaan en daarmee zijn de shows in de Randstad uitverkocht, maar Cees Langeveld, directeur van het Chassé Theater, zag ook een kans om CATS naar Breda te halen. “Toen we hoorden dat de show naar Nederland kwam, hebben we meteen producent Frank van Paridon benaderd”, zegt Langeveld.

Omdat de Europese tournee al zo goed als rond was, kon de voorstelling niet aansluiten met die van Rotterdam aan het begin van 2019. “Daarom hebben we ze rond de paasdagen”, zegt Langeveld. “We zijn erg blij dat het toch gelukt is.”

De musical gaat over de belangrijkste dag van het jaar voor de Jellicle-katten. Er is een groot bal en een van de dieren wordt uitgekozen door Old Deuteronomy om opnieuw te worden geboren. Grisabella, de glamourkat, keert juist deze avond naar huis terug want ze wil dolgraag weer contact met haar familie.

Tot haar grote verdriet willen ze niets van haar weten. Het feest wordt verstoord zodra Old Deuternomy wordt ontvoerd door Macavity. De katten bundelen hun krachten en bevrijden hun leider die juist uitgerekend Grisabella kiest om herboren te worden.

De musical wordt hetzelfde opgevoerd zoals in Londen en is dus Engelstalig, maar krijgt een Nederlandse boventitel. De show is van 17 tot en met 22 april te zien en de kaartverkoop start zaterdag 14 juli om 9.00 uur.