Het gras op de oevers van de regenrivier de Mark snakt naar regen.
Het gras op de oevers van de regenrivier de Mark snakt naar regen. Foto: Nico Koevoets

Uitzonderlijk: langste hittegolf en grootste droogte ooit in Breda

Door: Nico Koevoets Weer

BREDA - De hittegolf die 12 juli begon, duurt nog steeds voort in Breda. Ze gaat vandaag de 22e dag in en is daarmee ruimschoots de langste hittegolf ooit in Brabant. De temperaturen zinderen deze donderdag opnieuw naar ca 31 graden.

Weersverwachting voor donderdag 2 augustus 2018
Een hogedrukgebied boven ScandinaviĆ« dat zich uitstrekt tot over Het Kanaal zorgt voor aanhoudend rustig, warm en zonnig zomerweer.  De wind waait met gemiddeld 2 Beaufort zwak uit het noordoosten. Verder is het zonnig met hooguit wat dunne sluierwolken. Het blijft dus kurkdroog. Sinds begin juni, is er op 63 dagen tijd slechts 3,5 mm neerslag gevallen. Een dergelijke lange droogteperiode is nimmer eerder voorgekomen.

Het weer voor de volgende dagen
Aan de droogte en de hitte komt voorlopig geen eind. Vrijdag wordt het opnieuw zonnig en zeer warm met maxima tot rond de 33 graden. De wind waait gemiddeld zwak uit het noordoosten. Gemiddeld met 2 Beaufort. Zaterdag en zondag zakt het kwik lichtjes doordat de wind noordelijk wordt en wat meer van zee afkomt. Met 2 tot 3 Beaufort is ze ook iets sterker. Maxima rond 29 tot 30 graden. Verder blijft het aanhoudend zonnig en droog.

Zo was het weer gisteren
Maximumtemperatuur    29,4 graden
Minimumtemperatuur    12,8 graden 
Neerslag                        droog

Weersverwachting opgesteld donderdag 2 augustus 2018 om 12:00 uur