Afbeelding
Foto: MVRDV

Fotowedstrijd BredaPhoto: Leven in technologisch tijdperk

Door: Wijnand Nijs Cultuur

BREDA - Wat betekent het voor jou om in een technologisch tijdperk te leven? Hoe beïnvloedt technologie je leven? Of juist niet? Die vragen kunnen het uitgangspunt zijn voor jouw inzending aan de fotowedstrijd voor amateurs van editie 2018 van BredaPhoto Festival.

De wedstrijd haakt aan bij het thema van BredaPhoto Festival dit jaar: To Infinity and Beyond, over de impact van wetenschap en technologie op het leven van mensen. De fotowedstrijd is een samenwerking van BredaPhoto met de Bredase Bode en BredaVandaag.

“De foto kan een selfie zijn van jezelf terwijl je aan het gamen bent”, licht curator en jurylid Reinout van den Bergh toe. “Of een foto waarin je laat zien welke technologie je in je huis of op je werkt hebt. Maar ook een foto van een sterrenhemel. Abstracter denken mag ook: jouw blik op genetisch gemanipuleerd voedsel, of een gemanipuleerde foto waarin je laat ziet wat techniek met foto’s doet.”

Tot wat voor foto’s dat kan leiden, is te zien op de website van het festival. “Onder het kopje fotografen zie je hoe de fotograferen die op het festival exposeren zich hebben laten inspireren door het thema.”

Al het ingestuurde werk wordt beoordeeld door een professionele jury met daarin vier mensen. Reinout van den Berg (curator van BredaPhoto), Monique de Zwart (Projectleider Amateurweekend BredaPhoto Festival), Saskia te Koppele (Directeur School Voor Fotografie) en Wijnand Nijs (Hoofdredacteur BredaVandaag.nl).

De winnaar krijgt een interview met zijn foto in de Bredase Bode en op BredaVandaag.nl. Verder wint hij of zij een prijspakket met daarin een ontvangst met koffie en gebak, 2 passepartouts om BredaPhoto Festival onbeperkt te bezoeken en een goodiebag met daarin onder andere de catalogus 2018. De nummers twee en drie wachten een eervolle vermelding en twee dagtickets voor het festival.

Meedoen

Je kunt je foto opsturen via de website van BredaPhoto. Daar staan ook de regels voor deelname opgesteld. Ga naar de website van BredaPhoto om mee te doen.