Westenburg en De Keyzer beëindigen na een jaar de samenwerking in KeyWest.
Westenburg en De Keyzer beëindigen na een jaar de samenwerking in KeyWest.

Westenburg en De Keyzer stoppen na jaar gezamenlijk bedrijf

Door: Wijnand Nijs Economie

BREDA -  Westenburg Assurantiën en De Keyzer Zekerheid hebben gezamenlijk besloten om de samenwerking in KeyWest Insurance met ingang van 1 september 2018 stop te zetten. Het zogenoemde volmachtbedrijf wordt ontmanteld. Beide bedrijven gaan weer zelf in volmacht hun diensten aanbieden.

Medewerkers zijn deze dinsdag op de hoogte gesteld van het nieuws, zo laten de bedrijven in een gezamenlijke verklaring weten. "Zij keren grotendeels terug naar hun oorspronkelijke moederbedrijven. Alle arbeidsplaatsen blijven behouden."

In Keywest Insurance bundelden beide Bredase familiebedrijven schadeafhandeling en polisaanvragen. Een jaar geleden kondigden de familiebedrijven de oprichting van KeyWest Insurance aan. “Vol energie en met de beste bedoelingen zijn we beide dit avontuur aangegaan”, aldus Rutger Westenburg, algemeen directeur van Westenburg Assurantiën in een persbericht. “We hadden écht de overtuiging dat we samen een slagvaardig en succesvol volmachtbedrijf konden bouwen. Aan wil en inzet heeft het zeker niet gelegen.”

Volgens Willem de Keijzer van De Keyzer Zekerheid verschilden de culturen van de bedrijven toch te veel verschillen om samen een nieuwe, levensvatbare organisatie op te zetten. “Dan moet je ook zo moedig zijn om ermee te stoppen. Ik ben blij dat we de ontvlechting in goed onderling overleg kunnen uitvoeren.”