Dinsdag tijdelijk vrij warm met zon.
Dinsdag tijdelijk vrij warm met zon. Foto: Nico Koevoets.

Het weer in Breda: maandag opklarend, dinsdag vrij warm en zonnig

Door: Nico Koevoets Weer

Weersverwachting voor maandag 27 augustus 2018

Algemene luchtdrukverdeling
Een koufront van een lagedrukgebied bij Zuid-Noorwegen is naar Duitsland weg getrokken. Een rug van hoge luchtdruk bouwt zich vanuit het westen op en brengt dinsdag een fraaie nazomerdag.

Weersverwachting voor maandag 27 augustus 2018
Het is nu wisselend bewolkt met dan zon en dan wolken. Het is meestal droog, hoewel een enkel verdwaald licht buitje mogelijk blijft. De wind waait gemiddeld met 3 of 4 Beaufort uit het zuidwesten. Vooral langs de waterkant en in open gebieden zijn wat sterkere windstoten mogelijk. Later vanmiddag en in de avond iets meer ruimte voor de zon. Maxima rond 21 graden.

Het weer voor de volgende dagen
Dinsdag is het droog en zonnig met gaandeweg de dag wel stapelwolken. Het wordt vrij warm met middagtemperaturen van 23 tot lokaal 24 graden. Er waait een gemiddeld zwakke zuiden- tot zuidwestenwind van 2 Beaufort. Woensdag bewolkt met in de loop van de dag regen of buien. De wind gaat zwak tot matig uit het noorden waaien, kracht 2 of 3. Maxima rond 19 graden. Op donderdag eerst bewolkt met kans op een lokale bui. Nadien wisselend bewolkt en droog. De noordwesten- tot noordenwind is matig, 3 Beaufort. Maxima opnieuw ca 19 graden.

Zo was het weer gisteren (zondag 26 augustus 2018)
Maximumtemperatuur    20,6 graden
Minimumtemperatuur     5,2 graden 
Neerslag                         0,7 mm

Weersverwachting opgesteld maandag 27 augustus 2018 om 13:00 uur