Birighitti Feyenoord-NAC 2017
Birighitti Feyenoord-NAC 2017 Foto: Peter Visser

Birighitti, de man van de 0-2 bij Feyenoord verlaat NAC

Door: Wijnand Nijs Sport

BREDA - Mark Birighitti vertrekt per direct bij NAC Breda. De AustraliĆ«r en NAC zijn een ontbinding van het contract overeengekomen. De 27-jarige doelman is op dit moment in onderhandeling met een nieuwe club, meldt NAC.

De Parel van het Zuiden nam Birighitti vorige zomer over van Swansea City. In totaal keepte hij zestien competitiewedstrijden voor NAC. Zijn hoogtepunt bij NAC beleefde hij op 23 september 2017. Die dag hield hij NAC op de been door een penalty te keren in De Kuip tegen Feyenoord, waarna de Bredanaars een historische overwinning boekten in Rotterdam.

Birighitti kwam bij NAC op het derde plan nadat de club deze week Zwarthoed en Benjamin van Leer aantrok als tweede en eerste doelman. Birighitti geeft aan dat hij meer van mijn tijd in Breda had verwacht, maar dat hij goede herinneringen over houdt aan NAC. "De overwinning in De Kuip tegen Feyenoord en de ontlading die daarna los kwam is iets dat ik bijvoorbeeld niet snel meer ga vergeten. Ik wil de hele club, mijn teamgenoten en de supporters bedanken voor alle ervaringen die ik op heb kunnen doen. Het is voor mij nu zaak om weer vooruit te kijken en vol goede moed mijn nieuwe avontuur aan te gaan."