Foto: Bregje Kop

‘Dak Chasséparking geschikt voor dragen Infinity Path’

BREDA - Het dak van Chasséparking is volgens het college voldoende bestand tegen de belasting van ‘The Infinity Path’ van BredaPhoto. “Er is een controleberekening gemaakt om de constructieve veiligheid te waarborgen.”


Dat laat het college weten in antwoorden op vragen van Breda’97. Daarnaast zijn er ook maatregelen getroffen om lekkages te voorkomen, zoals bijvoorbeeld ‘voorzieningen onder de staanders om de druk op het kelderdek te verdelen’.

Volgens Vissers zijn de afgelopen jaren geregeld aanvragen voor evenementen op die plek geweigerd. “Juist vanwege de belasting van het dak”, stelde hij eerder.

Voor het geval er wel iets misgaat is met BredaPhoto een gebruikersovereenkomst gesloten. “Hierin is aangegeven waar BredaPhoto rekening mee dient te houden om schade aan de parkeergarage te voorkomen. Eventuele schade aan de parkeergarage ten gevolge van de de opbouw, tijdens het evenement, en de afbouw worden verhaald op BredaPhoto”, aldus het college.

Op Chassé Promenade heeft Dutch Steigers uit Amsterdam de gigantische constructie gebouwd, die de blikvanger moet worden van fotofestival BredaPhoto. De vragen van Breda’97 kwamen, omdat Chasséparking na de oplevering bleek te lekken. Pas na jaren werd dat lek vorig jaar voor veel geld gerepareerd. De kosten van deze reparatie bleken niet meer te verhalen op de bouwer.

BredaPhoto is woensdag begonnen.

Mura Kuijpers

FOTOSERIES