De parachutist landt op het voetbalveld van VV Baronie
De parachutist landt op het voetbalveld van VV Baronie Foto: Ankie Nederlof

Vliegende start van nieuwe sportopleiding

Algemeen

BREDA - Met een sprong van grote hoogte zijn donderdagmiddag de nieuwe opleiding Sport en bewegen en het Sportleerbedrijf van het Vitalis College geopend. Bij het voetbalveld van VV Baronie zorgden parachutisten voor een korte spectaculaire openingsact. 

De tribune van de voetbalclub is goed gevuld met ouders en bekenden van de studenten. Mark Bruurs van de kersverse opleiding haalt de 'nuldejaars' studenten erbij die net de introductieweek achter de rug hebben. Samen laten ze een 'haka' zien op de woorden 'Vitalis sport en bewegen', tot hilariteit van het publiek. 

Nadat alle studenten in rijtjes op het veld staan is het woord aan Rob Neutelings, voorzitter van de raad van bestuur ROC West Brabant. Hij neemt iedereen nog even mee naar 10 december 2016, het moment dat er nog gedroomd werd over de nieuwe opleiding. "Jullie kunnen die droom waarmaken. Als dat lukt, reik ik jullie diploma uit tijdens jullie diploma-uitreiking", belooft hij de studenten. 

Hij is ook trots op het nieuwe de samenwerking van de Gemeente het het ROC West Brabant: het Sportleerbedrijf. Dat bedrijf moet de match maken tussen het werkveld en de studenten door passende stages aan te bieden aan alle studenten. 

Eigenlijk zou hierna wethouder Daan Quaars een praatje komen houden. Maar omdat hij te laat is neemt Bruun Scheltema het namens de gemeente over. Dat bleek even een hindernisbaan, om in sporttermen te spreken. Hij was duidelijk niet voorbereid op deze speech. 

Wat later is de wethouder er alsnog. Ook hij prijst de samenwerking van de Gemeente en het ROC. "Ik hoop dat jullie door het Sportleerbedrijf en de nieuwe opleiding bevlogen leraren worden", zegt hij tegen de studenten. "Dat de kinderen die jullie trainen enthousiast thuiskomen van voetbaltraining, net als mijn eigen zoons nu." 

Dan is het eindelijk tijd voor het grote spektakel waar iedereen op heeft gewacht. De sprong van de parachutisten uit het vliegtuig. Het wachten tot de parachutisten eindelijk gaan springen duurt langer dan de sprong zelf. Binnen drie minuten staan ze met beide benen op het voetbalveld. 

De twee parachutisten houden een lang lint voor de studenten. Daan Quaars en Rob Neutelings knippen symbolisch het lintje door, de opleiding is geopend. Vanaf nu mogen de kersverse leerlingen zich eerstejaars studenten Sport en Bewegen noemen.