Logo bredavandaag.nl
Een blauwe hand op het Van Coothplein.
Een blauwe hand op het Van Coothplein. (Foto: Wijnand Nijs)

Update: 'Tientallen geheimzinnige blauwe handafdrukken stunt studentenvereniging'

BREDA - Wat is er aan de hand? Letterlijk. Want rondom station Breda en in de rest van de stad hangen sinds dinsdagochtend tientallen A4’tjes met een blauwe handafdruk.


Ze hangen tegen muren, bankjes en pilaren. Ook staan er handafdrukken op de grond. De handafdrukken zijn niet alleen te vinden in de buurt van het station, maar ook bij de ‘glitterrotonde’ bij het Van Coothplein, bij het Struyckenplein, op de Poolse Tank en het veldje achter het Graaf Hendrik III Plein. Overal door de stad hadden de geheimzinnige afdrukken. 

Een winkelier uit de Ginnekestraat dinsdagmiddag weten camerabeelden te hebben gezien waarop zichtbaar is dat jongeren om 03.42 uur de velletjes ophangen. "Het waren 3 of 4 meiden en een jongen. Ik denk dat ze rond de 20-22 jaar waren", vertelt de winkelier. "Binnen een minuut hingen de afdrukken overal." Nog een andere bron laat weten twee meisjes van ongeveer 18 jaar om 02.00 uur 's nachts de vellen hebben te zien ophangen bij Dr. Struyckenplein. 

De verspreiders van de blauwe hand lijken te vinden bij Studentenvereniging Maximus. "Wij houden ook wel van een stevige handdruk! Kom vanavond ons de hand schudden en maak kennis met Studentenvereniging Maximus. De tap van Sociëteit het Forum is open om 21.00 uur", schrijft de vereniging op Facebook, met daarbij een foto van het thuishonk, volgeplakt met A4'tjes met blauwe handen.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief