Logo bredavandaag.nl
Koning Willem-Alexander, toen als prins, bij zijn bezoek aan de Grote Kerk.
Koning Willem-Alexander, toen als prins, bij zijn bezoek aan de Grote Kerk. (foto Perry Roovers)

De Koning komt zo naar Breda. Dit gaat hij doen:

BREDA - Deze vrijdag krijgt Breda weer koninklijk bezoek. Willem-Alexander komt naar Breda om het gerechtsgebouw te openen. Hieronder het programma van de koning:


Nadat verschillende vertegenwoordigers van de ‘bewoners’ en gebruikers van het gerechtsgebouw een panelgesprek hebben gehouden is het om drie uur zover. Dan arriveert de koning. Hij wordt bij de auto begroet door kamerheer Paul Rüpp, Commissaris voor de Koning Wim van de Donk en burgemeester Paul Depla.

Daarna wandelt het gezelschap naar de entree van het gerechtsgebouw, waar de president van de rechtbank de heer Vermolen de koning begroet. In de hal volgt een nieuwe ontmoeting. Daar verwelkomen plaatsvervangend Hoofdofficier van Justitie Yolanda de Groot en Eveline Schurink, Directeur van de Raad van de Kinderbescherming het gezelschap.

Om 15.10 uur vindt de officiële openingshandeling plaats. Dan onthult de koning Vrouwe Justitia. Een kwartier later verplaatst het gehele gezelschap zich naar zittingzaal 1.1. Daar wordt een kinderzitting nagespeeld door tweede klas-leerlingen van Stedelijk Gymnasium Breda.

Vervolgens krijgt de koning een rondleiding door het pand en voert hij buiten het zichtsveld van de media gesprekken met medewerkers. Om 16.30 uur volgt de omgekeerde aankomstprocedure bij het vertrek. En dus zwaaien Rüpp, Van de Donk en Depla de koning weer uit. Dus wie een glimp van de koning wil opvangen...FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief