Afbeelding

Atelier Gustatif Chocolat

donderdag 4 oktober 2018 20:15 tot 22:15

De Alliance Française Breda organiseert op donderdag 4 oktober een ludieke en interactieve Franstalige lezing rondom chocolade, verzorgd door Anna Sabidussi. Zij neemt de toehoorders mee op een aangename en informatieve reis in de wereld van de smaak.

Sabidussi is directrice van Cinquième Sens Northern Europe (5SNE), een gerenommeerd kenniscentrum van parfumerie in Frankrijk.

 

Chocolade door de eeuwen heen

Op originele wijze vertelt Sabidussi over de geschiedenis van de chocolade in de literatuur en aan het hof van diverse koningen, waaronder Louis XIV. Ook de gewoonten van de edelen en de evolutie naar de gebruiken rondom chocolade in de moderne tijd komen aan bod.

 

Proef de verschillen

Wie zijn fijngevoeligheid voor smaken wil verbeteren, of wie gewoon van lekker eten houdt, is bij Sabidussi aan het goede adres.  Alle deelnemers aan deze lezing zullen genieten van een smaakvolle beleving en verschillende soorten chocolade proeven. Een prima moment dus om de smaakpapillen op de proef te stellen.

Let op: om de smaakbeleving zo min mogelijk te laten verstoren door externe invloeden, verzoeken wij u vriendelijk geen parfum of aftershave te dragen tijdens de lezing!

 

Aanvangstijd : 20.15 uur

Locatie           : Golden Tulip Mastbosch Hotel/ Heeren van Oranje, Burgemeester Kerstenslaan 20, 4837 BM Breda.

 

De toegang is gratis voor leden en cursisten van de Alliance Française.

Introducés betalen 10 euro – studenten 5 euro.

 

De Alliance Française

De Alliance Française zet zich in om haar leden vertrouwd te maken met de Franse taal en tegelijkertijd met de Franse cultuur, geschiedenis en actualiteit. Cursussen starten in september en januari. Culturele activiteiten en reizen vinden verspreid over het jaar plaats. Lidmaatschap à € 35 geeft gratis toegang tot het bijwonen van lezingen en culturele activiteiten van de Alliance Française in binnen- en buitenland. Meer informatie is te vinden op www.afpb.nl/breda.