Afbeelding
Foto: Familie Huijbregts

Met de hele klas naar Carré dankzij heldhaftige actie 12-jarige Bram

Door: Guus Arnouts Algemeen

BREDA - Een bijzonder uitje op de planning vrijdag voor de 12-jarige Bram Huijbregts uit Breda. Na een brand die zijn slaapkamer in as legde, gaat hij deze vrijdag als opkikker met zijn mentor en klas van het Mencia de Mendoza Lyceum naar het Canadese circusgezelschap Cirque Éloize in theater Carré in Amsterdam. Bijzonder, want Bram gaf zijn klas zelf op omdat ze hem zo goed hebben gesteund na de brand. 

Bram was op 4 september alleen thuis toen er brand ontstond door storing in een droogtrommel van zijn huis. "Ik was beneden en hoorde het alarm afgaan. Ook de buurman hoorde het alarm en kwam kijken, hij heeft samen met mij ook de cavia en onze hond in veiligheid gebracht. Ook heb ik de commandant uitgelegd waar de brand was", vertelt hij. De brandweer arriveerde en was er op tijd bij om erger te voorkomen, maar de slaapkamer van Bram en die van zijn broer bleken niet meer te redden. "Van mijn schoolboeken en en spullen was bijna niets meer over." 

Steun van de klas
En dat had een grote impact op de jongen. Gelukkig was daar zijn klas op het Mencia. "Mijn klasgenoten en mentor hebben me geholpen met mijn spullen. Heel aardig van ze en ik ben ze enorm dankbaar." Toen de vader van Bram 'Het Klassenuitje van je Leven', een initiatief van de ING, zag tipte hij Bram om zijn klas daarvoor op te geven. "Bij de ING greep het verhaal hen zo erg aan dat Bram en zijn klas nu naar het Carré mogen", vertelt vader John. Bram vertelde het nieuws vorige week vrijdag in de klas. "De mentor zei: 'ik heb nog een verrassing voor jullie!' De klas reageerde enthousiast. En ik zelf vind het circus ook super leuk." 

Het klassenuitje is een jaarlijkse wedstrijd voor kinderen in 1e of 2e klas van de middelbare school die hun klasgenoten willen bedanken voor bijzondere momenten.