Afbeelding

Fototentoonstelling in Het Gele Huis

zaterdag 6 oktober 2018 15:00 tot zaterdag 27 oktober 18:00

Het Gele Huis aan de Haagsemarkt 35 in Princenhage heeft de hele maand oktober ingeruimd voor een fototentoonstelling van de Britse fotograaf Peter Heavens. De expositie wordt op zaterdag 6 oktober om 15.00 uur geopend en is verder elke zaterdag van 10.00 – 17.00 uur te bezoeken. Toegang gratis.

Peter Heavens (1964) groeide op in St. Ives, Cornwall, in een prachtige fotogenieke omgeving. Opgeleid tot illustrator had hij toch altijd al een fascinatie voor beelden. Zijn enthousiasme voor fotografie begon op jonge leeftijd. Hij struinde rommelmarkten af waar hij oude camera’s kocht die hij gebruikte om te fotograferen. Door de films zelf te ontwikkelen en af te drukken kon hij de beelden naar eigen smaak beïnvloeden. Met de komst van de computer schakelde hij over op digitale fotografie.

De fotografische onderwerpen van Heavens variëren, maar hij geniet ervan om beelden op verschillende manieren te manipuleren. Peter heeft altijd een camera bij zich. De foto’s die in Het Gele Huis worden tentoongesteld, zijn de weergave van wat hij onderweg tegenkomt. Deze foto’s zijn genomen voor zijn eigen plezier en de toeschouwer mag over het resultaat denken wat hij/zij wil.