Het is vandaag meestal bewolkt. Vanmiddag mogelijk een schuchter zonnetje.
Het is vandaag meestal bewolkt. Vanmiddag mogelijk een schuchter zonnetje. Foto: Nico Koevoets.

Het weer in Breda: Druilerige ochtend, in de middag droger

Door: Nico Koevoets Weer

Weersverwachting voor woensdag 24 oktober 2018

Algemene luchtdrukverdeling
Juist ten zuidwesten van Ierland ligt een hogedrukkern met afgelopen maandag in Ierland een recordhoge luchtdruk voor oktober. Zwakke storingen, fronten, "dansen" om dit systeem heen en brengen wolkenvelden met soms een beetje regen in onze streken.

Weersverwachting voor woensdag 24 oktober 2018
Het is in de ochtend bewolkt met soms wat lichte regen of motregen. Tijdens de middag wordt het droger. Vanaf het westen verschijnen voorzichtig enkele opklaringen. De wind waait gemiddeld matig uit het noordwesten, 3 Beaufort. Maximumtemperaturen 15 tot 16 graden.

Het weer voor de volgende dagen
Donderdag is het in de ochtend opnieuw meest bewolkt, maar droog. In de middag komen ook enkele opklaringen voor. De wind waait matig, 3 Beaufort, uit west tot noordwest. Maxima omstreeks 15 graden. Vrijdag is het bewolkt met wat motregen. Maximumtemperaturen dan ca 13 gradeen met een matige westenwind die later draait naar noordwest. In het weekend gaan de temperaturen dalen. Zaterdag wordt het nog 10 graden, zondag slechts 8 graden. De wind die zaterdag zwak met 2 Beaufort uit het noorden waait, wordt zondag noordoost en terug matig. Zaterdag wisselend bewolkt met een lokaal licht regen- of hagelbuitje. Zondag wat meer gesloten bewolking en kans op wat licht gespetter.

Zo was het weer gisteren (dinsdag 23 oktober 2018)
Maximumtemperatuur    14,8 graden
Minimumtemperatuur       4,2 graden 
Neerslag                          droog

Weersverwachting opgesteld woensdag 24 oktober 2018 om 10:00 uur