De raad stemde in meerderheid in met het coalitieakkoord Lef en Liefde.
De raad stemde in meerderheid in met het coalitieakkoord Lef en Liefde. Foto: Wijnand Nijs

396 vragen over Bredase begroting voor 2019

Door: Wijnand Nijs Politiek

BREDA - Wie wil weten waar Breda zijn geld het komend jaar aan gaat uitgeven, die kan de komende drie weken zijn hart ophalen. In drie sessies op donderdagavond bespreekt de Bredase gemeenteraad de begroting voor 2019.

Deze donderdag beginnen de eerste ‘beschietingen’. Vanaf 20.44 uur kunnen raadsleden in de raadzaal in een zogenoemde beeldvormende sessie verhelderende vragen stellen aan het college over de begroting. Dat gebeurde ook al schriftelijk. Liefst 396 vragen werden afgevuurd op de bestuurders.

Die vragen liepen erg uit een. Vraag 382 “Er zijn enkele honderden risico ‘s. Bijna allemaal financieel. Zijn er ook maatschappelijk risico ‘s ? en zo ja hoeveel bedragen deze en welke zijn dat dan?” Maar ook 324: ‘We zetten in op meer en veilige (snel)-fietsroutes.’ Wanneer en hoe? Zie ook unaniem aangenomen motie over fietsinfrastructuur van Breda (februari 2018)!

Komende week volgt een oordeelsvormende sessie, waarin ook - de naam zegt het al - een mening geventileerd mag worden over het stuk. Op 8 november begint om 16.00 uur een raadsvergadering die in zijn geheel wordt besteed aan de begroting.

Wie zich erin wil verdiepen. Online is de hele begroting hier terug te vinden.