De omwonenden zijn het zat en stellen vragen.
De omwonenden zijn het zat en stellen vragen. (Foto: SQ Vision)

Buren klagen opnieuw bij uitbater Night Flight

  algemeen

BREDA - De omwonenden van Hostel Night Flight zijn er klaar mee. Volgens hen houdt uitbaatster Tina Otera zich nog steeds niet aan de vergunning. Daarom sturen zij zondag 28 oktober een mail naar haar met vragen. Die mail gaat ook rechtstreeks naar de SP, die vaker met de buurt samen in actie komt tegen het hostel. 


De omwonenden beginnen met een compliment. "Fijn dat we al enige tijd geen junks meer zien in en rondom het hostel. Maandenlang verbleven er junks doordeweeks in het hostel wat ook de dealers naar de Nijverheidssingel trok. Deze alcohol- en drugsverslaafden zorgden voor een onveilige en zeer onbehagelijke situatie voor ons en onze kinderen." 

In het hostel geldt een rook- en alcoholverbod. Dit weekend heeft het hostel daar zich niet aan gehouden. De omwonenden nemen de groep Pools/Belgische gasten die binnen en aan de achterzijde van het hostel voor overlast zorgden. Zij  willen weten hoe het kan dat deze mensen al rokend en drinkend het hostel kunnen betreden en verlaten. Daarnaast willen ze weten waarom ze er niet beter toezicht op houdt dat haar gasten zich aan de regels houden. De omwonenden willen dat de regels nu eens nageleefd gaan worden.

Volgens Otera zijn er geen bewijzen van de overlast. "De omwonenden klagen over alles, terwijl ze helemaal niks kunnen bewijzen. Het gaat de hele tijd om een persoon die de klaagt. Ik denk dat ze gewoon jaloers zijn. Er gebeurt hier namelijk niks crimineels." 

In september 2018 moest het hostel op last van burgemeester Depla een maand dicht. Bij een controle in het hostel werd opnieuw alcohol aangetroffen. Eerder moest het hostel al een maand haar deuren sluiten. 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief