Er zijn vier mensen aangehouden.
Er zijn vier mensen aangehouden. Foto: Archieffoto

Twee mannen aangehouden met cocaïne, heroïne, XTC en hennep in auto

Door: Amber Kuijs Politie

BREDA - De politie heeft op donderdag 25 oktober en zondag 28 oktober vier mensen aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Ook vond er een huiszoeking plaats. De politie nam een flinke hoeveelheid drugs in beslag. 

Een auto werd donderdagochtend staande gehouden omdat de bestuurder mogelijk niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. De 18-jarige bestuurder uit Breda bleek drugs bij zich te hebben. Ook zijn 22-jarige bijrijder was in het bezit van drugs. Daarnaast lagen er in de auto een groot aantal mobiele telefoons. Het tweetal is aangehouden op verdenking van het bezit en/of handel van/in hard- en/of softdrugs.

De 22-jarige verdachte bleek toen hij ingesloten werd nog veel meer zakjes drugs bij zich te hebben. Deze had hij onder andere in zijn onderbroek verstopt. Ook had hij geld bij zich en een patroon van een vuurwapen. Het totaal aantal gevonden drugs bleek te gaan om bijna 55 gram cocaïne, 11 gram heroïne, 3 XTC-pillen en 3 gram hennep. 

Het onderzoek naar de 22-jarige verdachte werd uitgebreid. Er vond een huiszoeking plaats. Daar troffen agenten ruim 80 gram (vermoedelijk) heroïne en versnijdingsmiddel aan. Dit is in beslag genomen. De man zit nog vast en wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. 

De 18-jarige man is in vrijheid gesteld. Hij blijft verdachte in het onderzoek. Zijn auto is voor nader onderzoek in beslag genomen. 

De politie zette het onderzoek voort en heeft zondagochtend in een woning een 21-jarige man en een 17-jarige jongen uit Breda aangehouden. Ook zij werden aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. De agenten waren naar de woning gegaan voor de aanhouding buiten heterdaad van de 21-jarige verdachte.

Tijdens de aanhouding zagen agenten, die de woning in de gaten hielden, dat er via het zolderraam tot twee maal toe een zak op het dak gelegd werd. Hierin zaten vermoedelijk verdovende middelen. Een van de agenten hield de wacht bij de aangehouden verdachte die in de politieauto zat, terwijl andere politieagenten direct een onderzoek instelden. In de woning hielden ze een 17-jarige jongen aan. De politie zet het onderzoek voort.