Logo bredavandaag.nl
SCC 't Kraaienest is nu van de stichting.
SCC 't Kraaienest is nu van de stichting.

't Kraaienest zelfstandig verder; stichting koopt wijkcentrum

BREDA - De Gemeente Breda heeft wijkcentrum 't Kraaienest aan de Stichting Sociaal Cultureel Centrum (SCC) 't Kraaienest verkocht. De sociale wijkfunctie van het centrum blijft zo behouden voor de Haagse Beemden, stelt de gemeente in een persbericht.


Wethouder Paul de Beer van Vastgoed noemt de aankoop van het gebouw door de stichting 'positief nieuws voor de huurders en voor de buurt als geheel'. "Daarmee komt een einde aan de jarenlange onzekerheid over het voortbestaan van het wijkcentrum."

De stichting kreeg geen lening van de bank voor de aankoop. Daarom stelt de gemeente een lening beschikbaar en geeft een korting op de taxatiewaarde van het pand. "Dat past binnen de kaders die door de gemeenteraad zijn gesteld: Als een wijkcentrum na verkoop gedurende 10 jaar de wijkfunctie behoudt, verleent de gemeente die eenmalige korting", stelt de gemeente in een persbericht. "Die constructie is eerder toegepast bij de verkoop van de Zilverberk in Prinsenbeek en de Dobbelsteen in Princenhage. De lening bedraagt € 245.000 met een looptijd van 30 jaar."

De gemeente verkoopt nu het gebouw aan de Tweeschaar 12 aan de stichting. De bijbehorende grond blijft eigendom van de gemeente. Daarvoor betaalt de stichting erfpacht.

Het voortbestaan van het wijkcentrum was onzeker sinds de gemeenteraad in 2011 besloot dat het wijkcentrum op termijn gesloten zou worden. De gemeente had nog tot 2016 een bruikleenovereenkomst met SCC 't Kraaienest. Daarna kreeg de stichting de ruimte om te onderzoeken of overname van het gebouw haalbaar was.

SCC 't Kraaienest heeft een sluitende exploitatie, aldus de gemeente. "Het centrum heeft een goede bezetting met een mix van maatschappelijke activiteiten en commerciële huurders."FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief