Poppetjes met namen van verkeersslachtoffers.
Poppetjes met namen van verkeersslachtoffers. (Foto: Ankie Nederlof / Frank Hamers)

Wat doen de witte poppetjes op bomen langs de rondwegen?

BREDA - Op een boom hangt een wit poppetje met een zwarte achtergrond. Op een volgende boom nog een. En op die daarna weer een. Als passerende automobilist op de Johan Willem Frisolaan en de Backer en Ruebweg valt je oog erop. Maar wat betekenen ze?


Bij de tientallen posters staan bij het witte figuurtje een naam en leeftijd. Justin (18), Iris (12), Anke (16), Vera (28). Elke poster stelt één van de 650 verkeersslachtoffers in Nederland voor.

De posters zijn bedoeld om aandacht te vragen voor het stijgende aantal verkeersongevallen, licht Elly winkel van de Landelijke Organisatie Verkeersslachtoffers toe. “Elk jaar zijn er meer verkeersslachtoffers dan het voorgaande jaar. Met de posters hopen we dat mensen doordrongen raken van het grote aantal slachtoffers. Er zijn namelijk 22.000 Nederlanders die invalide zijn geraakt door een verkeersongeval. We hopen dat men door de posteractie minder roekeloos gaan rijden.”

Niet alleen in Breda, maar ook in andere steden in Nederland zijn deze posters opgehangen. Dat is ter voorbereiding op de landelijke herdenking die aanstaande zondag wordt gehouden in Middelburg.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief