Foto: Google Maps

PvdA-fractie: 'Verbeter verkeersveiligheid rondom school De Fontein'

BREDA - De fractie van de PvdA vraagt bij het college van burgemeester en wethouders aandacht voor de verkeersveiligheid rondom basisschool De Fontein in Geeren-Zuid.


De school bevindt zich tussen de hoek Thomas Vincidorstraat en de grote (bus)weg/straat aan de Hendrik Berlagestraat. "Dit stukje Geeren-Zuid staat bekend als een kinderrijke buurt", schrijft PvdA-burgerraadslid Younes Nahnahi aan het college. "Naast de primaire taak van de school, namelijk lesgeven aan leerlingen, vinden verschillende activiteiten plaats waarbij de kinderen continu de weg moeten oversteken om naar andere locaties te gaan. Dit betekent dat ze dagelijks meerdere keren de Hendrik Berlagestraat moeten oversteken."

Het burgerraadslid benoemt die als een drukke straat met veel verkeer. "De auto's rijden hier vaak hard. Door de vormgeving van de straat en het kruispunt is de oversteek niet overzichtelijk, kinderen kunnen moeilijk inschatten hoe hard een auto rijdt. Dit levert vaak gevaarlijke situaties op." Volgens hem is laatst een kindje bijna omver gereden door een automobilist die roekeloos door de staat reed.

Nahnahi vraagt zich af of het misschien een optie is om de verkeersveiligheid rondom De Fontein te bevorderen met bijvoorbeeld streetprint, draadbeeld of digitale bebording. FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief