De identiteit van de man met het oranje mutsje is bij de politie bekend.
De identiteit van de man met het oranje mutsje is bij de politie bekend.

Identiteit van één dader inbraak restaurant Wilhelminstraat bekend

Door: Peter Houtepen Politie

BREDA - De identiteit van een van de twee daders van een inbraak in restaurant Hemels aan de Wilhelminastraat, in april van dit jaar, is bij de politie bekend. 

Het programma Bureau Brabant bij Omroep Brabant besteedde op 10 september aandacht aan de inbraak, die plaatsvond rond 6.30 uur op donderdag 26 april.  

Rond 9.00 uur kwam de bedrijfsleidster het restaurant binnen. Zij zag dat er was ingebroken in het kantoor en er een kluis met inhoud was meegenomen.

Het kantoor bevindt zich aan de achterzijde van het pand, dat toen nog bereikbaar was vanaf de Wilhelminasingel. Een deel van een schutting werd door de daders plat gelegd, waarna ze bij het raam van het kantoor konden komen. Het raam werd vernield om toegang tot het kantoor te krijgen. In de gestolen kluis lagen onder andere een tablet en wat contant geld.

In de uitzending van Bureau Brabant werden camerabeelden van de inbraak getoond. Mede op basis van deze uitzending is de identiteit van een van de twee daders (die met het oranje mutsje) achterhaald.