Afbeelding

Crowdrealestate en NAC peilen interesse voor crowdfunding aankoop stadion

Door: Peter Houtepen NAC

BREDA - Crowdrealestate neemt zaterdag bij de wedstrijd NAC-Heerenveen eenmalig het hoofdsponsorschap van NAC op zich. Het is de ideale gelegenheid voor zowel Crowdrealestate als NAC om te starten met een interessepeiling voor een crowdfunding-campagne voor de aankoop van het Rat Verlegh Stadion. Beide partijen willen de mogelijkheden hiertoe onderzoeken.

Crowdrealestate, een bedrijf dat crowdfunding voor vastgoedinvesteringen faciliteert, won eerder dit jaar een veiling van CM. De hoofdsponsor bood middels een veiling eenmalig het hoofdsponsorschap aan. Crowdrealestate was met 21.500 euro de hoogste bieder. Het oorspronkelijke plan was dat het bedrijf hoofdsponsor zou zijn bij de NAC- Heerenveen-editie van eind vorig seizoen, maar dit werd destijds noodgedwongen verplaatst. Deze zaterdag is het alsnog zover. 

NAC heeft tot 31 mei 2019 het exclusieve recht om het 'eigen' stadion terug te kopen. Op dit moment onderzoekt de club of een deel van de benodigde financiering met het crowdfundingplatform van Crowdrealestate opgehaald kan worden. 

Alle geïnteresseerden kunnen geheel vrijblijvend een deelnamebedrag reserveren. Begin 2019 worden de definitieve uitgangspunten gepubliceerd en wordt het mogelijk om de deelname af te ronden. Investeerders krijgen naast een hypothecaire zekerheid een vaste rentevergoeding van 5 procent per jaar. Daarnaast dragen investeerders structureel bij aan de verlaging van de huisvestingslasten die van positieve invloed zijn voor de continuïteit en (sportieve)ontwikkeling van NAC.

"Om tot een gedegen financieringsmodel te komen voor de koop van het stadion, toetsen we zoveel mogelijk opties", licht algemeen directeur Justin Goetzee toe. "Een crowdfunding-actie behoort tot een van de mogelijkheden. Het fenomeen crowdfunding past volgens ons namelijk perfect in de NAC-cultuur. Daarnaast is het natuurlijk hartstikke mooi dat we met een van onze sponsoren, want dat is Crowdrealestate, deze actie in de toekomst zouden kunnen realiseren. Voor nu zijn we vooral benieuwd naar de uitkomsten van de interessepeiling, op basis daarvan kijken we verder."

De inschrijving voor de interessepeiling is inmiddels al geopend op: https://www.crowdrealestate.nl/projecten/194-rat-verlegh-stadion