Screenshot van de eerste dag dat BredaVandaag online was.
Screenshot van de eerste dag dat BredaVandaag online was.
foto's

Jaaroverzicht augustus 2018: Tien jaar BredaVandaag; Blind Walls Gallery en Losgebroken koeien

Door: Robbert Temmen Algemeen

BREDA - Het eind van het jaar: tijd voor een terugblik op 2018. Wat haalde dit jaar het nieuws in Breda? Waar sprak Breda over? Wij zetten opvallendste nieuws voor je op een rijtje. Dit was augustus 2018.

Kunstenaars slaan toe in Breda
Deze zomer staat ook in het teken van de Blind Walls Gallery: op meerdere plekken in de stad verrijzen metershoge muurschilderingen vervaardigd door een grote groep kunstenaars uit binnen en buitenland. Het geeft de stad een vrolijk aanzicht tijdens de zomermaanden.

Redhead Days
De Redhead Days zijn gered. Dankzij de komst van een nieuwe hoofdsponsor kan het evenement begin september ook in 2018 gewoon doorgaan.

Strengere controle op fout geparkeerde fietsen
De gemeente gaat strenger controleren op fout geparkeerde fietsen. In dit nieuwe beleid worden fout geparkeerde fietsen binnen een half uur weggehaald door de gemeente. Het is een oplossing om van de vele fietsen in het centrum af te komen, aldus wethouder Greetje Bos.

LEDS GO!
Lopen met een lampje: feeĆ«rieke plaatjes in het Ginneken tijdens de lampjesloop LEDS GO. Dit jaar voor de derde keer tijdens de braderie in het Ginneken. De deelnemers starten om 21.00 met een loop naar keuze  van 4, 7 of 10 kilometer. Die kilometers voeren de lopers door een magisch verlicht Mastbos en Bouvigne.

Losgebroken koeien in de Haagse Beemden
Bijzonder wakker worden voor de bewoners van de Overkroetenlaan. Een aantal losgebroken koeien volgt in een tocht door de straat, uiteindelijk heeft de politie de koeien naar de rechtmatige eigenaar teruggebracht.

'Muric keert terug naar City'
De eerste perikelen van wat later een beroerde eerste seizoenshelft voor NAC wordt. De club moet namelijk net na aanvang van het nieuwe voetbaljaar al op zoek naar een andere doelman. Aro Muric vertrekt weer naar Manchester City.

Hoera! Tien jaar BredaVandaag!
De nieuwswebsite BredaVandaag is deze maand precies tien jaar in de lucht. In de afgelopen tien jaar is de website goed voor duizenden nieuwsberichten, interviews, verslagen en foto's over Breda en bezoeken ruim tien miljoen unieke bezoekers de website.

De eerste lijnen van de schildering aan de Vestkant door Colectivo Licuado.
Afbeelding
Greetje Bos hangt waarschuwingslabel aan fout geparkeerde fiets.
De derde editie van de LED-run LEDS Go! in het Ginneken.
Dan staan er zomaar ineens koeien op je oprit.
Afbeelding