Foto: Ankie Nederlof
foto's

Jaaroverzicht november 2018: ontbijten met burgemeester; Friettent De Fer gesloopt en Breda wil letters I Amsterdam

BREDA - Het eind van het jaar: tijd voor een terugblik op 2018. Wat haalde dit jaar het nieuws in Breda? Waar sprak Breda over? Wij zetten opvallendste nieuws voor je op een rijtje. Dit was november 2018.Schoolkinderen ontbijten met burgemeester
Kinderen van groep 7 en 8 van basisschool De Rietvink ontbijten ‘s ochtends met burgemeester Paul Depla en de wethouders in het Stadskantoor. Dit in het kader van het Nationaal Schoolontbijt. “Zorg ervoor dat je goed ontbijt”, was de boodschap van de burgemeester.

Haagdijk uit route carnavalsoptocht Kielegat
De Haagdijk, voorheen het begin van de grote carnavalsoptocht van ‘t Kielegat, is uit de route van de optocht gehaald. Vorig jaar duurde de optocht te lang en Stichting Kielegat besluit om de optocht in 2019 een stuk in te korten.

Wisselbokaal Boom van het Jaar in handen van Breda
Breda heeft de trofee ontvangen voor Boom van het Jaar voor de Anneville Eik of beter bekend als de Troeteleik. Burgemeester Paul Depla, zijn collega Minses van Alphen-Chaam en minister Van Nieuwenhuizen ontvingen de wisseltrofee, een stronk met wortels in het koetshuis van Landgoed Anneville.

Fransje van de Noort stopt als verloskundige in Breda
Na 35 jaar stopt Fransje van de Noort als verloskundige in Breda. Ze heeft ongeveer 6000 Bredase baby's ter wereld gebracht, schatten haar collega's Maaike en Saskia. Zij zijn als verrassing voor Fransje op zoek naar die 6000 Bredanaars. Wil jij gehoor geven aan de oproep? Mailen kan naar: fransjemetpensioen@gmail.com onder vermelding van 'Fransje neemt afscheid'.

Friettent De Fer gesloopt
Een vreemd gezicht op het Dr Jan Ingen Houszplein. Na bijna 60 jaar is het frietkot De Fer weg. De markante friettent op het plein moet verdwijnen na een verwoestende brand in oktober, dit tot verdriet bij de eigenaars en de vele klanten.

Breda wil letters I Amsterdam
Met een luchtige en ludieke mail probeert de Bredase wethouder Boaz Adank zijn Amsterdamse collega Udo Kock te verleiden de letters 'I Amsterdam' aan Breda te verkopen. In de mail, waar Adank overigens wat letters erbij tovert tot I am Amsterdam', geeft hij namens Breda aan belangstelling te hebben. Wel vraagt hij zich af of er nog ergens een B ligt.

Oliebollenkraam op dak oude belastingkantoor
Op het dak van het oude belastingkantoor, nu De Teruggave, komt de hoogste oliebollenkraam van Brabant. Van 19 tot en met 31 december is de zesde verdieping omgetoverd tot winters terras genaamd: Bollen, Beats & Bubbels.