Manuele Keeris, docente Duits aan Scala Teteringen
Manuele Keeris, docente Duits aan Scala Teteringen Manuela Keeris

Docente Scala maakt kans op titel 'Docent Duits van het Jaar 2019'

Door: Robbert Temmen Algemeen

TETERINGEN - Docent Duits Manuela Keeris van het Scala vmbo in Teteringen staat in de finale van de verkiezing 'Docent Duits van het Jaar 2019'. De geboren en getogen Duitse vertelt tijdens de lessen uit eigen ervaring hoe het is om een andere taal te leren.

Keeris had vooraf een lesplan geüpload en daardoor is ze in de finale beland met de twee andere kandidaten: Patricia Putman en Robert Pilon. Om te winnen moet ze zoveel mogelijk stemmen verzamelen. Keeris verhuisde ongeveer twintig jaar geleden naar Nederland. Haar familie en vrienden heeft ze in Duitsland achter gelaten. “Ik vind het heerlijk om mijn leerlingen te vertellen wat ik zelf zo moeilijk en soms ook grappig vond bij het leren van de Nederlandse taal en cultuur.”

Ze leert de leerlingen om Duits te spreken via verschillende werkvormen, spelletjes, projecten en vooral in samenwerking met verschillende vakken op school. “Dat is precies wat ik graag doe. Een keer per jaar hebben we een Duitse modeshow waarbij ongeveer tachtig leerlingen van onze vmbo-school voor groot publiek in het Duits presenteren.”

De kleding wordt voor deze show ontworpen rond een maatschappelijk onderwerp door examenleerlingen van het profiel Kunst & Vormgeving. “Mijn uitdaging vind ik dan ook in het met en van elkaar leren en dat elke dag weer.”

Het is voor iedereen mogelijk om te stemmen tot en met 28 februari 2019. Stemmen op Manuela Keeris kan hier.