Vestigingsmanager Grietje Braaksma in de boekhandel van Grand Theatre. Vestigingsmanager Grietje Braaksma in de boekhandel van Grand Theatre.
Vestigingsmanager Grietje Braaksma in de boekhandel van Grand Theatre. Vestigingsmanager Grietje Braaksma in de boekhandel van Grand Theatre. (Foto: Robbert Temmen)

Grand Theatre Boekhandel sluit definitief

BREDA - De Grand Theatre Boekhandel aan het Van Coothplein is nog een weekend geopend. Op maandag 25 februari sluit de boekhandel na drie jaar definitief zijn deuren. "Wij zijn ontzettend verdrietig en ontdaan dat het moment er nu echt gaat komen", vertelt vestigingsmanager Grietje Braaksma. 


Op woensdag 9 januari ontvingen Braaksma en de andere personeelsleden het slechte nieuws van eigenaar Eddie van der Beek. De bedoeling was dat de zaak op 1 maart zou gaan sluiten. “Maar er is besloten om eerder te sluiten, want we moeten het pand opleveren”, vertelt Braaksma. “De afgelopen dagen is het enorm druk in de winkel. Mensen komen toch nog even een praatje maken of kopen nog een boek. Op alle boeken ontvangen klanten 50 procent korting."

Volgens Braaksma is het verdwijnen van de boekhandel een groot gemis voor de stad. “We zijn de afgelopen jaren niet zomaar een boekhandel geweest. Ik noem ons altijd het huis van de verhalen", zegt ze. "We verkopen niet alleen verhalen, maar we horen ze ook van onze klanten. Daarnaast organiseerden we lezingen, interviews, dansavonden, proeverijen en filmvoorstellingen.” 

De boekhandel heeft de openingstijden voor de laatste paar dagen verruimd. Op zaterdag 23 februari neemt de boekhandel op een waardige manier afscheid van de klanten. "Omdat wij zo genoten hebben van de verhalen, bezoeken en het intense medeleven van de klanten de afgelopen tijd hebben we besloten om ze te trakteren op taartje."FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief