Klimaat Experience voor kinderen met André Kuipers | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Koepelgevangenis Breda tot december 2020 FutureDome
Koepelgevangenis Breda tot december 2020 FutureDome (Foto: Raymond Tillieu)

Klimaat Experience voor kinderen met André Kuipers

BREDA - Astronaut Andre´ Kuipers, bekende boswachter Arjan Postma en meteoroloog en klimaatdeskundige Margot Ribberink komen donderdag 16 mei naar Breda voor de Kids Klimaat Experience in Future Dome.


Onder leiding van Klaas van Kruistum praten zij met kinderen over het klimaat. De experience staat in het teken van klimaatverandering en een duurzame omgang met water. Tijdens de dag zijn er workshops zoals: Maak een groen schoolplein, Experimenteer met waterproefjes, Doe mee in een Lagerhuisdebat en Maak je eigen klimaatvlog.  

De dag wordt georganiseerd door de gemeente Breda en waterschap Brabantse Delta omdat kinderen de beste ambassadeurs zijn om volwassenen aan te zetten tot klimaatbewust handelen. “Een klimaatbestendige stad, dat gaat over hun toekomst”, aldus de organisatie.  “De experience heeft als doel om met kinderen en indirect met hun ouders te praten over het klimaatprobleem en wat we daar samen aan kunnen doen. Zo moeten we ons bijvoorbeeld aanpassen aan de klimaatverandering met veel groen in de stad, op schoolpleinen, maar ook in tuinen en op daken om hittestress en wateroverlast te verminderen. Maar we moeten ook energie besparen en duurzaam opwekken.”

Alle groepen 7 en 8 van basisscholen en klas 1 van het voortgezet onderwijs in Breda zijn uitgenodigd voor deze experience op 16 mei in FutureDome. Rondom 16 mei kunnen scholen ook gastlessen en lespakketten krijgen of een bezoek brengen aan een waterzuivering. Het is ook de bedoeling om na 16 mei een kinderklimaatraad in te stellen.

Er kunnen 700 kinderen meedoen en bij veel belangstelling zelfs 1.400. De experience vindt plaats in de Week van ons Water.