Nieuwe ingang Amphia, met rechts de bestaande bouw.
Nieuwe ingang Amphia, met rechts de bestaande bouw. Foto: Beeldwerkt

FourCare gaat na nieuwbouw ook Molengracht verbouwen

Door: Wijnand Nijs Algemeen

BREDA - Consortium FourCare heeft met Amphia een overeenkomst gesloten voor de verbouwing van het bestaande ziekenhuis aan de locatie Molengracht. FourCare bouwt momenteel ook aan de nieuwbouw op deze locatie.

De gefaseerde renovatie van het gebouw aan de Molengracht volgt op de nieuwbouw van het geheel nieuw ziekenhuis, pal naast het te renoveren gebouw. De nieuwbouw wordt eind november 2019 in gebruik genomen.

Consortium FourCare kwam als de beste kandidaat voor de renovatie naar voren uit de aanbestedingsprocedure. Het FourCare consortium bestaat uit ENGIE Services, Unica, Trebbe en Van Wijnen. Begin 2019 is gestart met de renovatie, die naar verwachting eind 2021 door FourCare wordt afgerond. "Tijdens de renovatie blijft het ziekenhuis continu open en kunnen patiënten erop rekenen dat Amphia de beste zorg blijft bieden", aldus Amphia.

Amphia kiest voor renovatie van het bestaande gebouw en nieuwbouw aan de Molengracht, zodat de zorg geconcentreerd wordt op één locatie in Breda en één locatie in Oosterhout. Na afronding van de renovatie wordt de locatie van het ziekenhuis aan de Langendijk in Breda gesloten. "Het bestaande gebouw aan de Molengracht is nu verouderd, maar kan na de verbouw weer tientallen jaren mee en sluit qua uitstraling aan bij de nieuwbouw", aldus het Bredase ziekenhuis.