Het regenboogpad in het Valkenberg.
Het regenboogpad in het Valkenberg. Foto: Henk Voermans

D66: Breda moet Donald Duck helpen

Door: Wijnand Nijs Algemeen

BREDA - De gemeente Breda zou Donald Duck een handje moeten helpen. Dat stelt Joyce de Goede van D66 in schriftelijke vragen aan het college.

Die hulp zou dan vooral gericht moeten zijn op het vergroten van acceptatie van diversiteit, stelt De Goede. Ze doelt op de editie van het stripblad waarin voor het eerst een verliefd lesbisch stel te zien is. Het plaatje kwam in de Donald Duck terecht na een vraag van een jonge lezeres in het Jeugdjournaal, die zich afvroeg waarom er geen stelletjes zoals haar moeders in het blad voorkwamen.

Voor D66 aanleiding te vragen aan het college of het zich wil inzetten om meer diversiteit te tonen in de publicaties van de stad. "Is het College bereid om hier actief op te sturen, zodat in gemeentelijke publicaties, zowel schriftelijk als via social media, de diversiteit van de Bredase bevolking (inclusief LHBTI) tot zijn recht komt."

Volgens de fractie sluit dat aan bij het feit dat Breda Regenboogstad is. "Als regenboogstad ontvangen wij budget om LHBTI zichtbaar te maken en de acceptatie te vergroten?", vraagt De Goede zich af. Ook wil ze weten of het budget wordt ingezet voor projecten op scholen om op deze manier de acceptatie te vergroten. "Zodat Donald Duck er in Breda niet alleen voor staat."