Foto: Generaal Maczek Memorial

Bredase onderneming gaat Generaal Maczek Memorial bouwen

BREDA - De Bredase onderneming Winters bouw & ontwikkeling B.V. gaat het Generaal Maczek Memorial aan de Ettensebaan bouwen. Hiervoor hebben het bestuur van het Generaal Maczek Memorial en de directie van Winters bouw & ontwikkeling een aannemingsovereenkomst gesloten.

In de aannemersselectie waaraan 3 verschillende aannemers hebben meegedaan, kwam Winters bouw & ontwikkeling als beste uit de bus. Na een voorbereidingstraject van bijna 3 jaar, waarin het ontwerp is gemaakt en de benodigde financiële middelen bij elkaar zijn gebracht, werd vrijdag 19 april de aannemingsovereenkomst getekend.

Op 30 april wordt het bouwbord aan de Ettensebaan onthuld. Daarna wordt er zo snel als mogelijk gestart met de bouw. Het streven is om het gebouw in oktober van dit jaar gereed te hebben, zodat het al een bijdrage kan leveren aan de activiteiten rondom de 75-jarige bevrijding van de Zuid-Nederland. Het Generaal Maczek Memorial wordt gebouwd direct aan het Poolse Militair ereveld aan de Ettensebaan in Breda. Het Comité Fondsenwerving is nog op zoek naar circa € 45.000 voor de inrichting van het gebouw. Kijk op de website van het Generaal Maczek Memorial hoe je kunt doneren. 


FOTOSERIES