Afbeelding
Foto: Lock Me Up/Free a Girl

Bredanaars laten zich opsluiten voor Free a Girl

Door: Bregje Kop Algemeen

BREDA - Voor de eerste keer doet Breda dit jaar mee met de actie Lock me Up van Stichting Free a Girl. Deelnemers laten zich in mei 12 uur lang opsluiten in een hokje van 1 x 2 meter om aandacht te vragen voor de bevrijding van meisjes uit de prostitutie. 

De actie vindt van 13 tot en met 19 mei plaats op het Van Coothplein. Op dit plein staat gedurende de gehele actie een vast hokje. Daarnaast komt er ook een mobielhokje dat wisselend op andere locaties geplaatst wordt, zoals bij Black & White Kafe, Van der Valk Princeville, Dok 19 en Plan B. Tot nu toe hebben zich al elf mensen aangemeld om 12 uur lang opgesloten te worden in het hokje. "Maar er zijn nog twee plaatsen vrij", laat regio ambassadeur Hans Bassing weten. "In principe kan iedereen zich hiervoor opgeven. Enige vereiste is wel dat diegene al wel vijfhonderd euro opgehaald moet hebben voordat hij/zij het hokje ingaat", vertelt Bassing. "De rest van het geld kan hij/zij gedurende de 12 uur ophalen."

Gedurende de twaalf uur krijgen alle deelnemers één een bakje rijst. Verder krijgen ze zoveel water als als zij willen. Hoge nood? "Dan mogen de deelnemers wel even uit het hokje hoor." Rondom het hokje staan heel de dag één of twee mensen vanuit de organisaties. Zij steunen de deelnemers en zorgen voor interactie met het publiek. 

Lock me Up – Free a Girl
Free a Girl is een stichting die zich in zet voor de bevrijding van meisjes uit de prostitutie. Daarnaast wordt er gewerkt aan preventie, lobby & advocacy, rehabilitatie en de re-integratie van deze meisjes. De afgelopen tien jaar heeft Free a Girl bijgedragen aan de bevrijding van meer dan 4.500 meisjes uit bordelen in Azië. In Nederland is Free a Girl partner van het project WATCHnederland dat strijdt tegen loverboy-praktijken. Het geld dat wordt opgehaald met de actie gaat naar de financiering van deze projecten. 

Bedrijven en particulieren die Team Breda willen steunen kunnen dit doen via de website van Lock me Up.