Foto: Henk Voermans

Kinderen rennen 8282,93 euro bij elkaar voor goede doel

BREDA - Basisschoolkinderen liepen dinsdag een mini-Roparun voor het goede doel. De kinderen haalden 8282,93 euro op voor Stichting Roparun. Wethouder Daan Quaars gaf 's ochtends het startschot. 


Begin april verzorgden teamleden van het Bredase Roparunteam 'Daar Lopen We Voor' gastlessen voor alle groepen van De Spoorzoeker. Hierbij hadden zij het over doneren, goede doelen, kanker en legden zij uit hoe de Roparun werkt. Vervolgens konden de kinderen geld ophalen voor het goede doel; Stichting Roparun.

Op dinsdag liepen de kinderen een mini-Roparun; een route langs de vier organisaties. De dag werd feestelijke geopend met een warming up van Open-Up! Om 09.00 uur gaf wethouder Daan Quaars het startschot. Toen startte groep 3 met haar rondje. Vervolgens liepen alle groepen een rondje langs de organisaties. Rond 14.00 uur waren de kinderen uitgerend. Burgemeester Paul Depla kwam om de laatste groep in te halen. Hij maakte het opgehaalde bedrag van 8282 euro 93 cent bekend.

Het doel van de Roparun is om zoveel mogelijk geld op te halen om mensen te ondersteunen die zich in het laatste stadium van kanker bevinden, onder het motto 'Leven toevoegen aan de dagen waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven'

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief