De tentoonstelling van de Smaakmakers in de Willemstraat.
De tentoonstelling van de Smaakmakers in de Willemstraat. (Foto: Frans Strous)

Breda zet Smaakmakers van de stad in etalage

BREDA - 38 Bredanaars die de stad maken, dat zijn volgens de Gemeente Breda en Citymarketing de Bredase Smaakmakers. Om bezoekers van buiten duidelijk te maken wie dit zijn en waarom ze Smaakmaker zijn, is er sinds deze week een tentoonstelling in de Willemstraat.


De tentoonstelling - in een lange rij opgestelde foto's afgewisseld met een toelichtende tekst - is tot en met 7 juli te zien. "De Willemstraat is als plek bewust gekozen", aldus de organisatie. "Door het buiten te doen biedt het Bredanaars en bezoekers aan de stad de gelegenheid om kennis te maken met deze bijzondere inwoners van de stad."

Onder de Smaakmakers zijn initiatiefnemers Anne en Hannah van Buddy to Buddy, maar ook een statushouder en Sinéad Power, een jonge Bredase die acht jaar geleden verlamd raakte door een chronische spierziekte en die zich nu inzet voor mensen met een lichamelijke beperking.

Burgemeester van Breda, Paul Depla gaf bij de opening aan trots te zijn op de Smaakmakers-tentoonstelling: "Met deze verzameling aan enthousiaste en bijzondere Bredanaars wordt ons Breda écht samengebracht. Zoals Breda is er maar een, maar dat ene unieke exemplaar zit wel bij velen in het hart en ook nog op de juiste plek."

De Smaakmakers zijn inmiddels meer dan marketingtool, zoals ze afgelopen jaar werden gepresenteerd door Citymarketing, maakt Depla duidelijk.  "Dit wordt vanaf nu onze manier om hen te eren en waarderen en onze dank voor hun inzet uit te spreken."

FOTOSERIES