Menno Goedhart, Freek Haverman en Guido Weijers
Menno Goedhart, Freek Haverman en Guido Weijers (Foto: Freek Haverman)

Guido Weijers en Freek Haverman presenteren gloednieuw 'volkslied': Bij ons in Breda!

BREDA - Guido Weijers heeft samen met Bredanaar Freek Haverman de eerste avond van Breda Live op een spetterende manier afgesloten. De mannen verrasten het publiek met een gloednieuw Bredaas volkslied: Bij ons in Breda! "Morgen zingen we het nummer natuurlijk weer, en hopelijk horen we het later ook nog terug in de Bredase kroegen. Dat zou helemaal mooi zijn", vertelt Freek enthousiast. 


Het was ruim een maand geleden dat Guido en Freek op het idee kwamen om een Bredaas volkslied te schrijven. "Breda Live wilde dit jaar graag wat extra bijzondere en verrassende dingen kunnen brengen voor het publiek. Dus ze vroegen ons om mee te denken. Zo kwamen we op het idee om zo'n nummer te schrijven." Om de tekst op papier te krijgen werd Menno Goedhart gevraagd om ook mee te denken. Maar de tekst bedenken voor zo'n volkslied, was nog niet zo makkelijk. "Er rijmt nou niet écht veel op Breda", vertelt Freek lachend. "Dus daar hebben we nog best mee moeten worstelen. Ook omdat we heel perfectionistisch zijn. Maar we zijn eruit gekomen en heel tevreden met het resultaat."

Voor de muziek konden de mannen rekenen op Mark van Tijn, de zoon van Eric van Tijn. "Het is echt een nummer geworden dat perfect past bij een publiek als dat van Breda Live. Morgen zingen we het nummer natuurlijk nog een keer, en dan zal ook Menno voor een keer mee op het podium staan. En we hopen natuurlijk dat het publiek de tekst dan een beetje onthouden heeft, haha!"

Benieuwd geworden naar het nummer? Luister het hier: https://open.spotify.com/album/6vXHLwszixTLHdY2F0eOS4

FOTOSERIES