Eerste stukje zuidelijke rondweg verbreed
Eerste stukje zuidelijke rondweg verbreed (Foto: gemeente Breda)

Rijbaan Zuidelijke Rondweg afgesloten vanaf dit weekend

BREDA - Vanaf aankomend weekend wordt op de Zuidelijke Rondweg tot 18 augustus, de zuidelijke rijbaan afgesloten wegens werkzaamheden. De noordelijke rijbaan gaat na bijna een maand afgesloten te zijn dan weer open voor verkeer.


De afsluiting gaat om de route van de A16 naar de A27 en vindt plaats van de Graaf Hendrink III Laan tot de Claudius Prinsenlaan. De gemeente Breda wil de grootste knelpunten op de zuidelijke rondweg aanpassen. De verkeersdrukte op deze weg neemt ieder jaar toe. Volgens omwonenden komt er hierdoor steeds meer fijnstof in de lucht. Daarnaast neemt de geluidsoverlast ook toe. De gemeente kijkt daarom, samen met de bewoners, naar de weg zodat Breda nu en in de toekomst een toegankelijke stad blijft. De werkzaamheden moeten de doorstroom op de weg bevorderen.

De werkzaamheden van deze zomer bestaan onder andere uit de aanleg van extra rij- en opstelstroken. Daarnaast worden invoegstroken verlengd. Het groot onderhoud aan de Fatimatunnel wordt ook tegelijkertijd uitgevoerd. Hier wordt geluid reducerend asfalt aangelegd.

Mura Kuijpers

FOTOSERIES