Foto: Screenshot RTL

Art Rooijakkers en Gert Verhulst zichtbaar onder de indruk van Bredase Soufiane

BREDA - Het was gisterenavond de Bredase Soufiane die met zijn witte #Doessouf shirt en zijn brede lach bij Art Rooijakkers en Gert Verhulst mocht aanschuiven tijdens de talkshow 'Zomer met Art'. Samen met zijn 'werkvader' André Boersma vertelde Soufiane er zijn verhaal over zijn ziekte, bucketlist en al het geld wat hij heeft opgehaald voor onderzoek. En daar waren Rooijakkers en Verhulst zichtbaar van onder de indruk.


Soufiane Elazizi lijdt aan SCA type 2. Dat is een ernstige erfelijke aandoening waarbij je kleine hersenen signalen niet goed doorgeven en je zenuwstelsel wordt aangetast. Je gaat erdoor trillen, verliest snel je evenwicht en wordt slechter verstaanbaar. "Vaak denken mensen dat ik dronken ben. Maar ik drink helemaal niet, ik loop alleen moeilijk", vertelde Soufiane gisterenavond aan tafel bij Art Rooijakkers.

Werkvader

Ook vertelde hij samen met Andre Boersma over de bijzondere band die de twee hebben opgebouwd. "Toen Soufiane me vertelde dat hij ziek was en dood zou gaan, wilde hij eigenlijk stoppen met werken bij ons in de Albert Heijn. Omdat hij dacht dat we niks aan hem zouden hebben. Maar ik vroeg hem juist: wat wil je zelf. En dat is zijn moeder trots maken. Dus toen heb ik hem gezegd: dan gaan we dat regelen." Sindsdien kan Soufiane voor alles bij Boersma terecht. "Hij is mijn werkvader, mijn maatje", aldus Soufiane. Boersma is zelfs zo gedreven om alle tijd die 'Souf' nog heeft leuk te maken, dat hij iedere klant die klaagt of zeurt tegen Soufiane de winkel uit zet. Dat tot grote verbazing van Rooijakkers en Verhulst. "Je knikkert zomaar een klant je winkel uit voor Soufiane", vroeg Art hem. Boersma antwoordde zonder twijfeling. "Ja. Soufiane is zo positief. Hij is zelf echt een voorbeeld. Ik wil dat alle tijd die hij nog heeft met ons, leuk is." 

Art Rooijakkers en Gert Verhulst waren zichtbaar geraakt door het verhaal van Soufiane en door de bijzondere vriendschap tussen Boersma en Soufiane.

Ook gingen Soufiane, André, Gert en Art nog uitgebreid in op de bucketlist van Soufiane en de tienduizenden euro's die hij al ophaalde voor onderzoek naar zijn ziekte. Wil je de hele aflevering terug kijken? Dat kan hier.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief