Foto: Wesley van der Linde/GroenNieuws

Werkzaamheden verwijderen doorsteek Claudius Prinsenlaan begonnen

BREDA - De werkzaamheden voor het verwijderen van de doorsteek aan de Claudius Prinsenlaan, ter hoogte van Avans Hogeschool, zijn donderdag van start gegaan. Met het verwijderen wil de gemeente de Claudius Prinsenlaan veiliger maken. Er vonden al meerdere ongevallen plaats bij de doorsteek, waarvan één met dodelijke afloop.


Twee maanden geleden vond het zoveelste ongeval plaats bij de doorsteek op de Claudius Prinsenlaan. Een motorrijder die vanuit het centrum kwam, raakte rond 11.15 uur een 81-jarige fietser. De fietser overleed een dag later aan zijn verwondingen. Na het noodlottige ongeval werd de roep om aanpak van de doorsteek harder dan ooit.

De gemeente is het ermee eens dat de weg steeds drukker wordt, waardoor oversteken op de doorsteek te onveilig is geworden. Bovendien wijzen een studie en tellingen uit voor de gemeente dat er goede en veilige alternatieven zijn. Namelijk de oversteekplaatsen op de kruisingen met de Beverweg en de Wilhelminasingel. De gemeente heeft daarop het besluit genomen de doorsteek te verwijderen.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief