Bouw eerste 55 woningen Drie Hoefijzers Noord bijna van start | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: Wesley van der Linde Groennieuws

Bouw eerste 55 woningen Drie Hoefijzers Noord bijna van start

BREDA - De realisatie van Drie Hoefijzers Noord, het gebied ten oosten van het station gelegen tussen het spoor en de Stationslaan, gaat bijna van start. Over precies twee weken start aannemer van Grunsven met de nieuwbouw van de eerste 55 woningen. Dat meldt Via Breda.


Maandag 19 augustus start aannemer van Grunsven met het maken van de fundering van de eerste 55 woningen, die onderdeel zijn van deelplan 1, van de Drie Hoefijzers Noord. De fundering wordt gemaakt met schroefpalen, dus dat geeft minder overlast dan heien. Vervolgens volgen de wanden en vloeren. De verwachting is dat de bouw van de 55 woningen zo'n twaalf maanden in beslag neemt. Dan moet de wijk volledig klaar zijn, dus ook de inrichting van de openbare ruimte is dan af. 

Drie hoefijzers

Het gebied Drie Hoefijzers Noord wordt de komende jaar omgebouwd tot een moderne woonwijk. Voor het gebied is een plan ontwikkeld voor ongeveer 270 nieuwbouw woningen- en appartementen. In de richting van het station is de sfeer meer stedelijk met hoogbouw en richting oosten, naar de Doornboslaan, sluiten de woningen van drie lagen aan op de bestaande omgeving. Wanneer de werkzaamheden worden afgerond, is nog niet bekend. Er zal in ieder geval nog minimaal enkele jaren aan gewerkt worden.

Het plan Drie Hoefijzers bestaat uit twee delen. De eerste fase betrof de locatie aan de Oranjesingel en rondom de Ceresstraat. Die is al afgerond. Fase twee ligt tussen de Stationslaan, Terheijdenstraat en Doornboslaan.

Drie Hoefijzers Noord:Hanneke Marcelis
 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief