Bredanaars zetten nieuwe Bredase drank op de kaart: Ginneken Gin | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: Reijer van Kasteren

Bredanaars zetten nieuwe Bredase drank op de kaart: Ginneken Gin

BREDA - Waarom heeft Breda eigenlijk nog geen eigen Gin merk? Dat is de vraag die ondernemers Reijer van Kasteren en Tom Cosijn zich een tijd geleden stelden. Zij zagen een mooie kans, en begonnen met het ontwikkelen van hun eigen Gin. En ze kozen als inspiratie -heel toepasselijk- het Ginneken. Vanaf vandaag is de drank verkrijgbaar.


Een frisse, premium dry gin met een mix van ingrediënten uit de omgeving van het Ginneken, namelijk het Mastbos, het Markdal en de 'Paarse' Heide. Dat is wat de gloednieuwe Ginneken Gin is. Ondernemers Reijer van kasteren en Tom Cosijn hopen hun echt Bredase drank op de kaart te kunnen zetten binnen én buiten Breda. "De eerste reacties van slijters en café eigenaren over de smaak zijn erg positief", vertellen zij enthousiast.

Ontwikkeling

De ontwikkeling van de nieuwe Gin-soort had flink wat voeten in aarde. Want om van een idee tot een heus product te komen, is flinke research en veel inspanning nodig. Cosijn en Van Kasteren hadden gelukkig een dankbare inspiratiebron: Het Ginneken. "We zijn begonnen met een lijst van zo'n 60 kruiden, bloemen, vruchten en andere botanicals die we na lang researchen verzameld hebben. Die lijst hebben we steeds concreter gemaakt en zijn we met onze distilleerder tot een bijzondere en smaakvolle combinatie gekomen", aldus Reijer van Kasteren.

Volgens het duo komt de smaak van het bos je bij Ginneken Gin tegemoet. " Het is een zachte smaak waar zoete tonen en kruidigheid samenkomen. De 42% geven Ginneken een vol mondgevoel en een aangename body." Maar wie écht wil weten hoe de Ginneken Gin is, kan er natuurlijk maar op één manier achter komen. En dat is door het te drinken. 

Ginneken Gin is vanaf vandaag verkrijgbaar bij diverse slijterijen en cafés. 

Hanneke Marcelis
 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief