Thijs Kroezen (25) rent voor vierde keer zijn Road To Surgery | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Thijs Kroezen bij zijn Road to Surgery in 2015.
Thijs Kroezen bij zijn Road to Surgery in 2015. (Foto: Stadsfotograaf Breda)

Thijs Kroezen (25) rent voor vierde keer zijn Road To Surgery

  algemeen

BREDA - Vanavond verzamelen familie, vrienden en onbekenden zich in de Witte de Withweg om met Thijs Kroezen 3,5 kilometer hard te lopen. Niet zomaar, maar om hem te steunen. Woensdag wordt de 25-jarige Bredanaar namelijk voor de zevende keer geopereerd aan kanker. 


Al drie keer eerder organiseerde Kroezen de Road To Surgery. Vanaf het moment dat hij het slechte nieuws krijgt tot de dag van de behandeling loopt hij iedere dag minimaal drie kilometer hard. Dit om zo fit mogelijk zijn operatie in te gaan, maar ook om stil te staan bij het geluk dat hij heeft. "Het geluk dat er telkens behandeling mogelijk is", zo zegt hij op de Facebookpagina 'Road To Surgery'. 'Het Laatste Rondje' voor de operatie loopt hij gezamenlijk met familie, vrienden en iedereen die zijn steentje bij wil dragen.

Op de Facebookpagina noemt Thijs het bijzonder om te zien hoeveel mensen er aanwezig waren bij de drie eerdere laatste rondjes. "Een mooi moment om de periode af te sluiten en het werk aan de chirurgen over te laten." Ook deze keer ziet het er naar uit dat veel mensen hem een hart onder de riem willen steken. Bijna negentig mensen geven aan te komen, datzelfde aantal staat ook bij de geïnteresseerden. En ook B-side Rats, waar Thijs actief bij is, roept mensen op om mee te lopen en Thijs zo een hart onder de riem te steken.

Uitzaaiingen

Na 2,5 jaar schoon te zijn geweest, kreeg de Bredanaar in juli te horen dat hij voor de zevende keer kanker heeft: uitzaaiingen in zijn buik. Op zijn veertiende kreeg hij voor het eerst kanker. Toen kreeg hij chemotherapie en moest zijn arm geamputeerd worden. Daarna volgden er uitzaaiingen in zijn longen, buik en alvleesklier.

Traditiegetrouw vertrekt 'Het Laatste Rondje' vanavond vanaf het grasveld aan de Witte de Withweg in Breda. Om 20.00 uur verzamelt iedereen op het grasveld, om vervolgens tussen 20.15 en 20.30 uur de 3,5 kilometer hard te gaan lopen. 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief