Flitsbus met stickers Sesamstraat-karakters Pino en Tommie op Graaf Engelbertlaan vernield | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
De karakters zijn onthoofd.
De karakters zijn onthoofd. (Foto: Perry Roovers)

Flitsbus met stickers Sesamstraat-karakters Pino en Tommie op Graaf Engelbertlaan vernield

  algemeen

BREDA - De Sesamstraat-karakters Pino en Tommie kunnen de politie niet meer helpen bij de snelheidscontroles op de Graaf Engelbertlaan. De afbeelding van het flitsbusje, met daarop de stickers van de karakters, is vernield. Begin juli zijn de twee karakters van het tv-programma op het flitsbusje geplaatst. Het is niet duidelijk of het bord wordt hersteld. 


De stickers werden niet door de gemeente geplaatst. Wethouder Boaz Adank zag de hilariteit van de stickers wel in. "Fijn dat we samen met Pino en Tommie kunnen strijden voor de juiste snelheid op de zuidelijke rondweg. Dit levert wederom veel aandacht voor de juiste snelheid op om de leefbaarheid te behouden. Nu natuurlijk wel met een dubbele boodschap. Als vader van jonge kinderen draag ik Sesamstraat vanzelfsprekend ook een warm hart toe."

Gedoe
Er is al maanden een hoop gedoe op de Graaf Engelbertlaan. De gemeente hield aan beide zijden van de rondweg flitspatrouilles achter de bosjes onder de verkeersborden. In het weekend van 13 april werden deze vermoedelijk door een geïrriteerde weggebruiker teruggesnoeid. Daarmee was de flitsheg om zeep geholpen.

Kort daarna reageerde de gemeente op 16 april met het bord 'Slow down! Hier komt iets nieuws'. Wethouder Boaz Adank onthulde niet veel later een verdacht echt lijkende afbeelding van een flitsbusje, dat er geregeld staat. Een dag later werd de bus omgegooid en beklad. Dit werd al snel weer netjes gemaakt door de gemeente. Maandag 1 juli zaten er ineens twee Sesamstraat-karakters op de afbeelding. Dat ging een maand goed, totdat het bord deze week werd vernield. 

Sesamstraat
De keuze voor karakters van Sesamstraat was opvallend. Eind juni werd bekend dat de NTR de komende twee jaar geen nieuwe Nederlandse afleveringen van Sesamstraat maakt. Wel blijven oude afleveringen van het kinderprogramma te zien op televisie. Vaste acteurs hadden al bijna een half jaar niks meer gehoord over de toekomst van het programma.

De laatste jaren werd het programma al niet meer primetime uitgezonden. Aart Staartjes, bijna vier decennia meneer Aart, vertelde in het radioprogramma De Coen en Sander Show dat hij niet geloofde dat het iconische programma nog doorging. Daarop startten Coen en Sander om het kinderprogramma op de buis te houden. Deze petitie werd bijna 9000 keer ondertekend.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief