Arriva schrapt rechtstreekse busverbinding tussen Breda en de Efteling | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
De Efteling
De Efteling

Arriva schrapt rechtstreekse busverbinding tussen Breda en de Efteling

BREDA - Buslijn 802 gaat verdwijnen. Arriva schrapt de rechtstreekse busverbinding tussen Breda en de Efteling uit de dienstregeling. Dat is één van de veranderingen die Arriva aankondigt in het exploitatieplan 2020. De proef met de busverbinding met Breepark bevalt wel goed. Die wordt definitief opgenomen in de dienstregeling. 


Lijn 802 rijdt sinds april 2018 en is een directe verbinding tussen de Efteling en Breda. In eerste instantie reed de lijn in de weekenden en in de vakanties. Dat werd in 2019 al teruggeschroefd naar enkel de vakantieperiodes voor Nederland en België. Maar nu lijkt de lijn helemaal te verdwijnen. Arriva is van plan om de buslijn na de zomer te eindigen omdat er te weinig gebruik van wordt gemaakt. Ook blijkt uit een analyse dat een groot deel van de gebruikers is overgestapt van lijn 801, van Tilburg naar de Efteling, naar lijn 802. Dat betekent dat er dus geen nieuwe reizigers mee worden bediend. En daarom wil Arriva van de buslijn af.

Breepark

Reizigers die regelmatig lijn 130, 325, 326 en 327 gebruiken, kunnen rekenen op positiever nieuws. De proef met de lijnen die allemaal Breepark bedienen bevallen wél goed. Het gebruik van de lijnen stijgt en de de bij aanvang van de proef gestelde norm van 1900 instappers per maand is haalbaar. Het voorstel van arriva is dan ook op per 2020 de bediening van Breepark definitief op te nemen in de dienstregeling 2020.

Utrecht

De extra late ritten op de Brabantliner 401 tussen Utrecht en Breda op zaterdagavond worden in de plannen gehalveerd. Die extra late ritten rijden sinds december 2016 op verzoek van de gemeente Breda. Daar maken niet veel, maar toch ook niet weinig mensen gebruik van, stelt Arriva. Daarom is het voorstel het aantal ritten te halveren. De laatste reismogelijkheid op zaterdagavond blijft dan ongewijzigd.

De plannen van Arriva zijn nog niet definitief. Gemeentes konden tot 6 augustus reacties indienen. Na de zomer wordt het definitieve plan bekend gemaakt.

Hanneke Marcelis
 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief