Zwemmers tijdens een eerdere editie van Swim to Fight Cancer.
Zwemmers tijdens een eerdere editie van Swim to Fight Cancer. (Foto: Swim to Fight Cancer screenshot)

Mijlpaal voor Swim to Fight Cancer: 500ste deelnemer meld zich aan

BREDA - Er springen op 1 september maar liefst 500 deelnemers de Singels van Breda in tijdens Swim to Fight Cancer. Het evenement heeft vandaag de mijlpaal van de 500ste aanmelding bereikt.


Het is een heugelijke dag voor de organisatie van Swim to Fight Cancer. De organisatie kan weer een mijlpaal afstrepen: de 500ste zwemmer heeft zich aangemeld. Dat betekent dat er op 1 september sowieso 500 mensen de Haven in zullen springen en de Singels af zwemmen om geld op te halen voor onderzoek naar kanker.

En het evenement kan inmiddels al weer uitkijken naar de volgende mijlpaal. Want met een tussenstand van 193.327 euro, is de 200.000 euro aan opgehaald geld voor kankeronderzoek alweer dichtbij. En daar zal het ook zeker niet blijven. "We hopen rond de 3,5 ton op te halen voor 1 september. Hoe meer geld voor kankeronderzoek, hoe beter", liet projectcoördinator Theo Dekker ons eerder al weten.

Swim to fight cancer

Swim to Fight Cancer is in 2014 ontstaan door een aantal enthousiaste en gedreven mensen met een leuk idee: zwemmen in een stad, in de grachten, waarbij deelnemers en teams zoveel mogelijk donaties ophalen voor onderzoek naar kanker. En dat initiatief is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een succesvol evenement dat door heel Nederland georganiseerd wordt. 

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief