Magazijn076 zoekt mensen met autisme die het vak van barista willen leren.
Magazijn076 zoekt mensen met autisme die het vak van barista willen leren. (Foto: Marco van Tilburg)

Magazijn076 leidt mensen met autisme op tot barista: 'ongefilterde' koffie met een verhaal

  algemeen

BREDA - Meer begrip voor elkaar creëeren door mensen met autisme koffie te laten schenken. Dat is het doel van het nieuwe project van Magazijn076. De organisatie start met een opleiding tot barista, waar zes tot acht mensen aan mee kunnen doen. 


Magazijn076 is een werk- en ontmoetingsplek voor mensen met autisme. De organisatie is op zoek naar mensen met autisme die een passie voor koffie hebben. "Het is de bedoeling dat zij koffie gaan schenken op kleinschalige evenementen, bedrijfsuitjes en andere bijeenkomsten", vertelt Ingeborg van Dixhoorn van Magazijn076 in het persbericht. Speciaal daarvoor is een bakfiets omgebouwd tot mobiele koffiemachine. "Op de fiets staat 'Ongefilterd, de koffie van Magazijn076', dat is een knipoog naar één van de clichés over autisme. Alles komt bij hen ongefilterd binnen." 

"Koffie verbindt", aldus Van Dixhoorn. "Door koffie raken mensen met elkaar in gesprek en ontstaat er meer contact onderling. Het idee is dat er zo meer begrip voor elkaar komt, voor mensen met en zonder autisme. Onze barista's kunnen hierdoor meedraaien in de samenleving." Niemand hoeft bang te zijn dat de koffie niet lekker is. "We hebben een aantal bevlogen barista's en koffiezaakhouders bereid gevonden om hun passie over te dragen." 

Op 22 augustus houdt Magazijn076 tussen 15.00 en 16.00 een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerden die passie hebben voor koffie, het vak van barista willen leren en zich langere periode willen inzetten voor Magazijn076. "Autisme is een pré, maar ook als je geen autisme hebt ben je welkom. We vinden het belangrijk dat je je kunt vinden in onze visie en missie, dat je een passie voor koffie hebt én flexibel bent. Er zal veel geoefend worden, dus mensen moeten een aantal dagdelen per week beschikbaar zijn", aldus Ingeborg. 

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief