Lichtsloepenparade 2016
Lichtsloepenparade 2016 (Foto: Stadsfotograaf Breda)

Dobber mee in feestelijke elfde lichtensloepenparade op Bredase Singels

  algemeen

BREDA - Grijp je kans nu het nog kan! Deelnemers kunnen zich nog tot zaterdag 14 september inschrijvingen voor de elfde lichtsloepenparade. Verlichte bootjes met verschillende thema's trekken over twee weken weer door de Bredase Singels om het vaarseizoen af te sluiten. 


Vorig jaar deden er zo'n 75 booteigenaren mee aan de lichtsloepenparade. Daarnaast trok het ook veel bekijks vanaf de kant. De organisatie is er ook dit jaar weer in geslaagd om met behulp van sponsoren, donateurs en vrijwilligers het familie-evenement te organiseren. 

Omdat de gemeente afgelopen seizoen op een aantal plaatsen verbeteringen heeft aangebracht aan de oevers, is het voor booteigenaren nog makkelijker om hun boot te betreden. Dat betekent dat het ook nog makkelijker is om de boot creatief te versieren en deel te nemen aan de parade. Ook hebben deelnemers de keuze om hun boot te water te laten en te versieren bij Watersportvereniging Breda. 

Dit jaar worden er natuurlijk ook weer prijzen uitgedeeld. De boten zijn opgedeeld in twee categorieën: kleinere boten tot vijf meter en grote boten vanaf vijf meter. De jury zal de creaties belonen op originaliteit, afwerking en uitvoering. Hierbij wordt zoals ieder jaar ook het publiek betrokken met de publieksprijs. Wie de winnende boot aanduid, maakt kans op een VVV-bon. Daarnaast is er ook een fotowedstrijd. Degene die de lichtsloepenparade het mooiste in beeld brengt, ontvangt ook een VVV-bon. 

De parade gaat om 20.00 uur ter hoogte van Café Markhoek aan de Marksingel van start. Vervolgens vervolgen de boten hun route via het Chasséveld naar de Nieuwe Haven, waar om 21.45 uur de prijsuitreiking plaatsvindt. Feestkapel Noggus zorgt ook dit jaar weer voor een vrolijke, muzikale noot. 

Inschrijven kan nog tot zaterdag 14 september via de website van het evenement. Deelname bedraagt slechts 10 euro per boot. 

Amber Kuijs

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief