Afbeelding

Een taxi nemen in Breda? Dit zijn voortaan de regels

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Taxi's in Breda moeten sinds deze week aan strenge regels voldoen. Zo mogen ze geen korte ritten weigeren, en moeten ze altijd de meest voordelige route door de stad kiezen. Het is handig om de regels te kennen, en wanneer een taxi zich er niet aan houdt dit te melden bij het taxiloket. Hier daarom alle regels op een rij:

1. Wanneer je een taxi neemt, moet je altijd zelf kunnen kiezen. Een taxichauffeur mag je dus niet dwingen om in een bepaalde taxi te stappen.

2. Een chauffeur mag een korte rit niet weigeren.

3. De chauffeur moet de stad kennen en altijd de route kiezen met de laagste kosten. Hij mag dus niet onnodig omrijden.

4. De chauffeur moet zich, uiteraard, houden aan de verkeersregels.

5. Ook moet een chauffeur je netjes te woord staan. Van Bredase taxi's die het keurmerk hebben, wordt verwacht dat ze een vriendelijke houding hebben.

Neem jij deze weken dus een taxi die niet aan één van deze regels voldoet? Meld dit dan bij het taxiloket via taxiloket@breda.nl. Zet daar dan het kenteken, kleur en het merk van de taxi bij. Ook is het handig als je het taxikeurmerknummer, dat je op de voorruit vindt, erbij vermeldt. En niet alleen klachten hoeven te worden gemeld. Heb jij juist een geweldig goede ervaring met een taxi? Ook dan wil het taxiloket die ervaring graag horen.