Met veertig man zwoegen voor Hartje Ginneken: 'Vandaag hard werken, maar morgen gaan we knallen' | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Het podium staat al
Het podium staat al (Foto: Hanneke Marcelis)

Met veertig man zwoegen voor Hartje Ginneken: 'Vandaag hard werken, maar morgen gaan we knallen'

BREDA - Op het Schoolakkerplein is de opbouw van Hartje Ginneken dinsdag al begonnen. Inmiddels staan de grote lijnen klaar. De fietsenstalling is af, de bewegwijzering staat, het hoofdpodium en de viptribune zijn opgebouwd en de artiestentent staat. Maar dat betekent absoluut niet dat het werk al klaar is. Met ruim veertig man wordt vandaag hard gewerkt om de puntjes op de i te zetten om morgen weer een spetterende editie neer te kunnen zetten van Hartje Ginneken.


"Het licht en geluid moeten nog worden geïnstalleerd, het vuurwerk moet nog worden geplaatst, de vipruimtes moeten worden ingericht, de barren moeten worden aangesloten." Pascal Quijs kan zonder moeite nog een hele waslijst aan taken opnoemen die allemaal nog moeten gebeuren voordat morgen Hartje Ginneken los kan barsten op het Schoolakkerplein. 

"De grote lijnen staan inmiddels. Dus vanaf straat gezien, lijkt het net alsof het al klaar is. Maar dat is zeker niet het geval." Want bij het opbouwen van een festival als Hartje Ginneken komt meer kijken dan mensen vaak denken, stelt Pascal. "Ten eerste natuurlijk omdat er delen zijn waar bezoekers helemaal niet komen. Zij weten niet wat wij backstage opbouwen en wat we allemaal neerzetten voor de artiesten. Maar ook omdat er veel kleine dingen zijn waar mensen gewoon niet aan denken. Zo hebben we een verkeersplan, waarvoor onder andere overal in de omgeving bewegwijzering moet worden geplaatst. En er zijn ook details zoals de inrichting van de viptribune. De opbouw is één ding, maar er moet vervolgens wel nog iemand komen die van die kale steigers een échte viplounge maakt."

Er moet dus nog hard gewerkt worden vandaag en morgenvroeg. Maar het komt gewoon op tijd af, verzekert Pascal. "Daarbij moet ik ook echt zeggen dat we dat danken aan ons geweldige team. Toen we vijf jaar geleden begonnen, kwam iedereen hier voor de eerste keer om alles op te bouwen. En diezelfde mensen zijn eigenlijk ieder jaar terug blijven komen. Daardoor weet iedereen precies wat de bedoeling is, en gaat de opbouw super snel. En het is ook nog eens super gezellig!"

Voor Pascal is Hartje Ginneken ieder jaar weer een week om met veel enthousiasme naar uit te kijken. "De hele organisatie komt uit het Ginneken. Het is echt een wijkfeest, dat is wat het zo mooi maakt. Zelf woon ik inmiddels in Barcelona. Maar één week in het jaar ben ik altijd zeker terug in Nederland. En dat is voor dit mooie feest."


Pascal Quijs is één van de vijf organisatoren van Hartje Ginneken

Hanneke Marcelis
 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief