Elektrische laadpaal
Elektrische laadpaal

Breda krijgt 39 extra laadpalen voor elektrische auto's, en inwoners mogen meepraten over de locaties

BREDA - Het bedrijf PARKnCHARGE heeft een voorstel ingediend voor 39 laadpalen voor elektrische auto's in Breda voor de komende jaren. Op een plattegrond zijn mogelijke locaties al ingetekend. 


Het parkeerterrein Vlaszak, de Haagsemarkt, de Dwarsdijk bij de Asterdplas, de Pastoor Doenstraat in Bavel. Het zijn allemaal plekken waar PARKnCHARGE graag laadpalen wil realiseren voor elektrische auto's. Maar definitief zijn die plekken nog niet. 

Op de website van PlanBreda zijn de gewenste locaties op de kaart van Breda aangegeven. Hier kunnen geïnteresseerden een reactie geven voor een specifieke locatie. Deze reactie gaat naar PARKnCHARGE voor verdere behandeling en komt niet zichtbaar op de site. Aan de hand van de binnengekomen reacties kunnen de locaties van de laadpalen verschuiven. PARKnCHARGE bespreekt dit dan met omwonenden van de locatie en met de gemeente. Per locatie gaat het om  2 laadpalen en 4 parkeerplaatsen. Iedere laadpaal heeft 2 laadpunten en 2 parkeerplaatsen. 

Wie meer wil weten over waarom het bedrijf de laadpalen wil realiseren en waarom de gemeente eraan meewerkt, kan terecht op een informatiebijeenkomst. Die is op 23 september van 19.00 uur tot 21.00 uur op het stadskantoor. Aanmelden kan tot 18 september per mail aan ont.mm@breda.nl met als onderwerp 'Laadpalen'.

Duurzaam

De ambitie van de gemeente is om in 2044 klimaatneutraal te zijn. Elektrisch rijden is schoner, stiller en energiezuiniger en draagt daarmee bij aan een betere luchtkwaliteit. Door het plaatsen van meer laadpalen in de woonwijken wil de gemeente het elektrisch rijden bevorderen.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief