Duizenden kinderen gaan de komende maanden weer langs de deuren.
Duizenden kinderen gaan de komende maanden weer langs de deuren. (Foto: Nationale Grote Clubactie)

Duizenden kinderen vanaf vandaag langs de deuren voor Grote Clubactie

  algemeen

BREDA - Of je kind nou aan hockey, voetbal, scouting of iets anders doet, bijna niemand ontkomt aan de Grote Clubactie. Vanaf vandaag gaan duizenden kinderen weer langs de deuren om geld op te halen voor hun vereniging. De actie helpt de financiële positie van verenigingen te versterken, zodat zij hun doelen kunnen verwezenlijken. 


In totaal doen zo'n 5300 verenigingen in Nederland mee aan de actie, dus bereid je alvast voor. Vanaf morgen komen er weer schattige kinderen van 51 Bredase verenigingen aan de deur die vragen of je een lootje van drie euro zou willen kopen. Met die lootjes maak je kans op mooie prijzen. Tachtig procent van het geld dat de clubleden ophalen, gaat ook daadwerkelijk naar hun vereniging. Die opbrengst is vaak niet mild. Per vereniging wordt er gemiddeld 1700 euro opgehaald. Een bedrag dat een significant verschil kan maken voor veel verenigingen. 

Dat is ook het doel van de Nationale Stichting Grote Clubactie, waar burgemeester Paul Depla voorzitter van is. De organisatie werd in 1972 opgezet met het idee om verenigingen en instellingen in heel Nederland te helpen hun doelen te verwezenlijken door middel van een jaarlijkse loterij. "Verenigingen hebben het moeilijk: tijd en geld zijn schaars door minder leden en minder fondsen. Tegelijkertijd zien we de hang naar verbondenheid, rondom een gemeenschappelijk gedeelde interesse. Daarin kunnen en zullen verenigingen een belangrijke rol blijven spelen en zien we de Grote Clubactie als een belangrijk hulpmiddel voor die verenigingen", zo staat op de site van de actie. 

Op donderdag 12 september kocht weerman Piet Paulusma symbolisch het eerste lot van de Grote Clubactie van zijn oude voetbalvereniging. Alle andere verenigingen kunnen vanaf morgen aan de slag. De loten kunnen tot eind november worden verkocht. Nieuw dit jaar is het niet-thuiskaartje. Hierop staat een QR-code waarmee online loten gekocht kunnen worden. Op woensdag 11 december vindt de trekking van de loterij plaats, waarvan de uitslag een dag later wordt gepubliceerd. En het zijn niet zomaar prijzen. Zo kunnen deelnemers onder andere 100.000 euro, auto of een reischeque winnen. 

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief